De week van Amber Middendorp – Consultant

Hi mensen! Ik ben Amber Middendorp en ben 25 jaar. Ben geboren in het oosten en woon inmiddels alweer 6 jaar in Amsterdam. Ik woon in het centrum met 5 gezellige huisgenoten. Omdat ik het hier zo naar m’n zin heb vind ik de stap om naar Tilburg te verhuizen toch net iets te groot. Daarom zit ik elke dag een paar uur in het treintje om naar de uni in Tilburg te gaan. In Amsterdam heb ik de bachelor Commerciële Economie gedaan en heb ik stage gelopen bij de bedrijven TravelBird en Saleduck. Bij Saleduck ben ik vervolgens een jaar lang blijven werken, waarna ik toch besloot om verder te gaan studeren. Tijdens mijn studie ben ik lid geworden van de grootste studentenvereniging van Nederland en heb hier een jaar een bestuursfunctie gedaan bij mijn dispuut. Tijdens gesprekken met verschillende mensen en bedrijven ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om extra activiteiten te doen naast je studie en daarom sluit TIME perfect aan bij mijn ambities.

Op blackboard zag ik staan dat het bestuur van TIME een lezing gaf en dit wekte direct mijn interesse. Ik ben hier vervolgens heen gegaan en dacht meteen: “Dit is echt iets voor mij!” Ik heb mijn CV en motivatiebrief opgestuurd en werd uitgenodigd voor een gesprek. Twee dagen later startte we met een introductie en kennismaking van het team.

Inmiddels zijn we twee weken bezig met de acquisitie van bedrijven. De eerste keer bellen vond ik doodeng. Al snel draaide ik een soort knop om, omdat je eigenlijk toch niks te verliezen hebt. Vanaf daar is alles redelijk soepel gaan lopen. Ik heb vorige week voor het eerst een gesprek gehad bij een bedrijf. Samen met Giuli ben ik naar hier naartoe gegaan om te vertellen over TIME en wat precies de mogelijkheden zouden kunnen zijn voor het bedrijf. Ze waren meteen erg enthousiast waardoor ik kon starten met het schrijven van een onderzoeksvoorstel voor een marktonderzoek in Indonesië. Volgende week heb ik een afspraak bij een totaal ander bedrijf, dus ik ben erg benieuwd wat de kansen hier weer zijn.

Op dit moment heb ik het super druk met de Master Marketing Management, mijn leven in Amsterdam, mijn werk bij blue®m en TIME. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit het absoluut waard is. Ik vind het leuk dat ik nu iets meer contact heb met mensen uit Tilburg en ben erg blij met deze groep. Na een korte tijd hebben we al veel lol en je leert elkaar heel snel kennen door de intensieve samenwerking.

Ik ben gek op reizen en ben dan ook op een aantal waanzinnige plekken op de wereld geweest. Deze zomer vertrek ik samen met mijn huisgenoot voor een paar weken naar Colombia om hier te backpacken. Indonesië is absoluut een plek die nog hoog op mijn lijstje stond en ik vind het heel gaaf om hier met TIME naartoe te gaan. Door het marktonderzoek op locatie zullen we verschillende plekken van dit land kunnen zien.

Ik had weinig ervaring met sales, maar ik denk dat je door deze acquisitie periode super veel leert van het contacten van bedrijven. Je ziet ook dat iedereen dit op zijn of haar eigen manier aanpakt en zo ontdek je wat het beste werkt voor jezelf. Daarbij lijkt het me ontzettend leerzaam om voor een bedrijf aan de slag te gaan op locatie. Het verdiepen in een nieuwe cultuur en ervaringen van bedrijven en consumenten daar, lijken me erg interessant. Wil je meer weten over TIME, of wat ik als consultant voor jouw bedrijf kan betekenen? Stuur me dan een berichtje via LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/ambermiddendorp/