De week van Floris Wouters – Consultant

Aan mij deze week de eer om als eerste van de consultants een blog te mogen schrijven voor TIME 2018.

Mijn naam is Floris Wouters en ik ben 25 jaar oud. Ik kom uit de wereldstad Gorinchem, bekend van onder andere de zomerfeesten, het Hippiefestival, Hendrik Hamel (de ontdekker van Korea), Dinand Woesthoff (jaja) en nog een hele lijst die ik jullie zal besparen. Na het behalen van mijn havo en vwo-diploma ben ik begonnen aan Avans Hogeschool in Breda met de opleiding Commerciële Economie. Deze studie heb ik vervolgens verkort (in drie jaar) afgerond, waarbij ik stage heb gelopen op verschillende marketing- en sales afdelingen.

Het eerste jaar na mijn studie ben ik fulltime op de sales- and business support-afdeling bij de mooiste golfbaan van Nederland gaan werken: The Dutch in Spijk, wellicht voor sommige van jullie bekend door het KLM Open toernooi. Hier hield ik mij onder andere bezig met het aantrekken van nieuwe Business members, waardoor ik veel in contact ben gekomen met interessante bedrijven! Toch had ik toentertijd al voor mijzelf besloten dat ik aan een master aan de Universiteit van Tilburg wilde beginnen en in september 2017 startte ik daarom met de pre-master Marketing Management. In januari 2018 heb ik deze pre-master afgerond en ben ik momenteel daadwerkelijk bezig met de master Marketing Management. Via mijn inmiddels goede vriend Rogier ben ik uiteindelijk met TIME in contact gekomen, waar ik na een goed gesprek met Serge en Martijn uiteindelijk als consultant aan de slag ben gegaan.

Inmiddels zitten we in de tweede week van de acquisitie-periode en ben ik erg intensief bezig met het benaderen van bedrijven, waarbij ik zo goed mogelijk probeer uit te leggen wat TIME voor hen kan betekenen. Hoe mijn agenda er deze week uitziet? Bellen, bellen, bellen, en nog meer bellen, aangevuld met hier en daar een mailtje, met als hoofddoel: het maken van persoonlijke afspraken met interessante bedrijven! Ik moet bekennen: de eerste telefoontjes zijn altijd spannend, maar inmiddels zitten we in een lekkere flow. Het bellen gaat ons goed af en we hebben leuke gesprekken. Hopelijk leidt al onze inspanning ook snel tot mooie resultaten!

Ik kijk met name uit naar ons avontuur; het bezoeken van mooie bedrijven hier in Nederland en natuurlijk de bedrijven in Indonesië. Ik hoop daar veel te mogen leren over de cultuur, de manier van ondernemen en het uitvoeren van onderzoek in het buitenland. Wil je na het lezen van mijn blog meer weten over TIME, de mogelijkheden voor bedrijven of over mijn rol als consultant? Stuur dan gerust een berichtje via LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/floris-wouters-691aa28a/