De week van Kevin Garrido Beekhuijzen – Consultant

Mijn naam is Kevin Garrido Beekhuijzen, ik ben 26 jaar en woon sinds september vorig jaar in Tilburg. Ik kom uit het mooie land van Maas & Waal, waar ik ben geboren in Druten en ben opgegroeid in het kleinere Afferden. Voordat ik naar Tilburg kwam en aan de premaster Marketing Management begon, heb ik de opleiding Commerciële Economie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen gedaan. Hier word je opgeleid tot een professional in een commerciële werkomgeving waarbij de focus ligt op sales en marketing. Daarbij biedt de HAN voldoende mogelijkheden om gedurende je studie naar het buitenland te gaan. Mijns inziens was dit een prachtige kans om mij op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Zodoende heb ik in 2014 voor vijf maanden stage gelopen in Valencia. Na terugkomst in Nederland en het acclimatisatieproces doorlopen te hebben, smaakte Valencia naar meer. Ik wilde nog wel een keer voor vijf maanden naar het buitenland! Om die reden heb ik er voor gekozen om mijn minor te volgen in Guanajuato, Mexico.

Tijdens de TOP Week vorig jaar had ik me al direct als passief lid ingeschreven bij ASSET | Marketing. Ik wilde me eerst graag focussen op het behalen van de premaster zodat ik nadien actief kon worden naast de studie. Ik had geen enkel idee welke commissies er bestonden binnen de studievereniging en liet me in december door de toenmalige vice voorzitter Tobias Nap kennis maken met de nog op dat moment beschikbare commissies.

Mijn oog viel vrijwel direct op de commissie TIME en na enkele weken had ik definitief besloten om mij hiervoor aan te melden. Het internationale aspect aan TIME trekt me erg aan en zo kan ik binnen mijn studie wederom internationale ervaring opdoen. Eind januari kreeg ik bericht om op gesprek te komen en zo werd ik de eerste consultant voor TIME 2018. Ik wist al vanaf het begin dat ik een consultant wilde worden en geen positie binnen de commissie zou gaan bekleden. Het lijkt me namelijk enorm tof om een onderzoek van begin tot eind uit te voeren. Door de vele uren die je in het project stopt, voelt TIME ook voor mij nu echt al als mijn eigen kindje.

Samen met Giuli heb ik een begin gemaakt aan TIME 2018, hebben we een landenkeuze gemaakt en heb ik de commissie ondersteund waar nodig totdat alle posities bekleed waren. Zo kon ik even gas terugnemen en weer bij TIME aansluiten wanneer het werk van de consultants zou beginnen.

Nu ben ik vier dagdelen in de week bezig met het bellen van bedrijven om hun interesse proberen te wekken en ze te overtuigen om dit jaar aan TIME deel te nemen. Daarnaast ben ik vorige week samen met Serge naar het hoofdkantoor van een geïnteresseerd bedrijf geweest, waar ik deze week een onderzoeksvoorstel voor heb geschreven.

Met TIME ben je als consultant toch aardig wat uurtjes in de week kwijt. Echter, met het team wat we nu hebben is er een informele sfeer en genieten en leren we veel van elkaar. We worden een steeds hechtere groep, wat zich ook weer terugbetaalt in de resultaten. Enkele andere consultants hebben al met het bellen van koude leads afspraken kunnen regelen waardoor ik er vertrouwen in heb dat dit een mooi jaar voor TIME zal gaan worden.

Wil je na het lezen van mijn blog meer weten over TIME of wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Stuur me dan gerust een bericht via LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/kgarridobeekhuijzen/.