De time om te shinen is aangebroken; vandaag ben ik de gelukkige om jullie te vertellen waarom ik zo verschrikkelijk veel energie krijg als commissielid van TIME. Ik stel mezelf graag aan jullie voor. Mijn naam is Justin Berendsen en ik ben met 21 jaar de ‘Benjamin’ (de jongste) van de commissie. Een toepasselijke rol aangezien ik het als doopnaam draag als jongste van mijn familie. Ik kom oorspronkelijk uit Didam, een dorp tussen Arnhem en Doetinchem. Na de middelbare school ben ik Commerciële Economie aan de HAN Nijmegen gaan studeren, waar ik binnen vier jaar mijn diploma heb gehaald. Tijdens de drie stages van deze opleiding is mij duidelijk geworden dat ik mezelf erg thuis voel in het vakgebied van sales en marketing. Ik wist ook al vrij snel dat ik door mijn leergierigheid, leeftijd en de leuke studententijd nog graag verder wilde studeren.

Mijn keuze viel al snel op Tilburg, waar ik sinds de zomer van 2017 met zestien huisgenoten woon. Na de pre-master ben ik sinds februari begonnen aan de master Marketing Management. Hiernaast wilde ik graag actief worden bij een commissie van Asset | Marketing om onder andere mijn cv een boost te geven. In het gesprek met Willem Kruip, Vice-voorzitter van Asset | Marketing, hoorde ik van de mogelijkheden. Na zijn lovende woorden over TIME, het “paradepaardje van Asset”, werd ik zo enthousiast dat ik die middag nog een achter mijn laptop kroop om te solliciteren. Hierbij moet ik bekennen dat ik Maran van der Dussen (commissiegenoot en inmiddels goede maat) enkele dagen voor mijn sollicitatie nog voor gek verklaarde omdat TIME met +/- 20 uur per week natuurlijk veel tijd vergt.

Nu, twee maanden later kan ik zeggen dat TIME prima te combineren is met een master, sport en sociale activiteiten. Als je het fijn vindt om lekker bezig te zijn, is het in mijn ogen de beste keuze die je kan maken. Naast een reis van vier weken naar een tof land merk je dat je elke dag leert gedurende het traject dat je met TIME doorloopt. De editie van 2018 begint zich ondertussen ook al mooi te vormen; de commissie is compleet, de landenkeuze is gemaakt en het aantal onderzoekers neemt toe. Ik vervul zelf de functie als Treasurer en External Affairs. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de financiën en samen met Maran de externe communicatie verzorg. De komende periode willen we de laatste onderzoekers binnenhalen en vlammend van start gaan met de acquisitie periode. Ik vind het prachtig om te zien dat alle energie die je in het project stopt zich vervolgens uitbetaalt in mooie resultaten. Zo beginnen de social media kanalen vorm te krijgen, is de begroting nagenoeg rond en hebben we succesvolle promotie acties opgezet. Ik ben blij dat we nu al een erg hechte groep bij elkaar hebben waarmee we weer een onvergetelijke editie neer kunnen zetten. Ik kijk dan ook uit naar de komende periode en natuurlijk de reis! Wil je graag nog meer weten over TIME? Stuur me gerust een mailtje via info@time-tilburg.nl